Voordat je de caravan gaat ophalen: een handige checklist

Binnenkort kom je de caravan ophalen. Voor wie zich goed wil voorbereiden hebben we een handige checklist gemaakt. Zo weet je precies wat je te wachten staat als je met de caravan gaat rijden.

9/5/2024

Een handige checklist

Yes, de vakantiepret kan beginnen! Houd rekening met het volgende:

✅ Controleer je auto of dat die de caravan kan trekken. Je auto heeft een maximaal toelaatbaar trekgewicht. Dit gewicht staat op je kentekenbewijs. Wist je dat als je combinatie van auto + caravan zwaarder is dan 3500 kg, je een ander rijbewijs nodig hebt? In de meeste gevallen is dit niet van toepassing hoor. Maar in dit handige artikel lees je precies hoe het zit met het trekgewicht van je auto. Wil je precies weten of jouw auto de caravan kan trekken? Vul op deze website de kentekens in van de auto en de caravan en er rolt een handig advies uit!

✅ Ga je naar het buitenland? Controleer of dat je vignetten nodig hebt. Die bestel je vaak online. Lees hier waar dit verplicht is.

✅ Heb je extra spiegels nodig? Spiegels zijn verplicht als de caravan breder is dan de auto. Controleer in de informatie die je hebt gekregen van de caravan, hoe breed hij is. Lees hier meer over spiegels op de auto.

✅ Controleer je bandenspanning van de auto. Zoek op welke spanning nodig is in de autoband. Je auto krijgt het namelijk behoorlijk zwaarder met een caravan achter zich! Je banden moeten dus optimaal zijn.

✅ Neem reservelampjes mee voor je auto. Je wilt natuurlijk geen risico lopen op boetes. Let hierbij ook op dat je van tevoren weet hoe je dit moet vervangen. Heb je een schroevendraaier nodig? Leg dit voor noodgevallen in de auto.

Als je naar ons de caravan komt halen zullen we dit proces doorlopen:

  • Allereerst krijg je een rondleiding in de caravan. We wijzen aan hoe alles werkt, waar de schakelaars zitten, hoe de keuken werkt, waar de luifel ligt en hoe je de gasfles aankoppelt, en nog veel meer!
  • We laten je zien waar je welke sleutels gebruikt.
  • We helpen je met het aankoppelen van de caravan aan de auto. Wil je deze stappen later nog eens terugzien? Bekijk dit handige filmpje.
  • We spreken een tijd af wanneer je de caravan weer terugbrengt.

Extra tips:

  • Let op dat je met de meeste caravans maximaal 90 km per uur mag rijden.
  • De koelkast werkt al tijdens het rijden. Dus zijn er dingen die je koel wilt houden tijdens je rit? Doe ze alvast in de koelkast.
  • Leg geen spullen in de kastjes tijdens het rijden. Er is een kans dat de deurtjes open gaan tijdens de rit. Dan kan alles uit de kastjes vallen.

Je bent er helemaal klaar voor! Heb je vragen? Je kan altijd met ons (video)bellen. Dan helpen wij je verder. Veel kampeerplezier!

Wat maakt Caravan studio uniek?

Bij Caravan studio zien we dat kamperen steeds populairder wordt. Onze gepimpte caravans bieden een unieke vakantie-ervaring en geven je een wow-gevoel. Ze zijn van alle gemakken voorzien, inclusief alle decoratie voor nog meer gezelligheid. Ook krijg je uitgebreide instructies en video's zodat er niets mis kan gaan en jij echt relaxed van je vakantie kunt genieten.

Gepimpte caravans

We geven elke caravan een unieke make-over op maat. Met liefde. Zodat elke caravan een eigen persoonlijkheid en charme krijgt.

Volledig uitgerust

Onze caravans zijn altijd volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een fijn verblijf.

Ook voor beginners

We zorgen ervoor dat iedereen veilig de weg op kan met onze uitgebreide uitleg, handige documenten en instructievideo's.

Persoonlijke service

Bij Caravan studio behandelen we niet alleen elke caravan, maar ook elke klant als familie. We staan je met alle liefde te woord.

Milieubewust

We zijn toegewijd aan duurzaamheid en gebruiken milieuvriendelijke materialen en processen in al onze activiteiten.

Betaalbaar

We geloven dat iedereen het recht heeft om te genieten van een géweldige vakantie in stijl. Daarom bieden we betaalbare huurprijzen en soms ook speciale aanbiedingen!

Reviews

We zijn natuurlijk enorm trots op onze caravans en daarom delen we graag ook alle reviews van onze klanten. Wil je ook een review achterlaten, plaats hem dan nu via onderstaande knoppen.