Instructie - hoe koppel je caravan Nancy los van de auto?

Ben je op de camping gearriveerd en wil je nog eens zien hoe de caravan losgehaald moet worden van de auto? We hebben een verhelderende instructievideo gemaakt over caravan Nancy.

14/7/2023

Hoe koppel je caravan Nancy los van de auto?

Het loskoppelen van je caravan is simpel. Maar wij snappen goed dat als je geen caravanervaring hebt je misschien niet goed weet waar je moet beginnen. Geen zorgen: het is simpel! Volg deze stappen voor een stressvrije start van je vakantie:

 1. Haal de stekker los van de auto. Dit doe je door de ring een kwartslag te draaien.
 2. Haal de veiligheidskabel los van het oogje naast/achter de trekhaak.
 3. Maak de stabilisatorkoppeling los. Let erop dat hij helemaal loshangt, er mag geen spanning meer op staan. (Anders krijg je de caravan niet los van de trekhaak.)
 4. Draai het neuswiel los zodat hij op de grond staat. Draai hem daarna weer goed vast.
 5. Draai aan de hendel bovenop het neuswiel zodat het wiel uitschuift.
 6. Wanneer de hendel stroever gaat betekent het dat er veel gewicht op ligt. Het wiel duwt nu de neus van de caravan omhoog.
 7. Trek vervolgens de grote hendel boven de trekhaak recht omhoog.
 8. De caravan is nu helemaal los van de auto.
 9. Draai met de hendel het wieltje nu zo, zodat de caravan recht staat.
 10. Je kunt nu de caravan op de juiste plek duwen en de handrem erop zetten.

Extra tips:

Ervaar je problemen met het loskrijgen van de caravan van de trekhaak? Als het niet soepel gaat dan kan het zijn dat er toch nog lichte spanning staat op de stabilisatiekoppeling. Laat die helemaal los hangen en probeer het nog eens. Andere oorzaken kunnen zijn:

 • De caravan staat op een helling. Dit maakt het lastig om de caravan recht omhoog van de trekhaak af te halen. Je kunt proberen de houten plankjes uit het dissel opbervak te halen en die onder het neuswiel te plaatsen.
 • De ondergrond is modderig. Het neuswiel zakt in de modder, waardoor de neus niet omhoog komt. Plaats wederom de houten plankjes onder het neuswiel voor extra grip.
 • De auto staat in een hoek ten opzichte van de caravan. Vaak krijg je de caravan dan niet los van de auto. Probeer de auto iets recht naar voren te zetten en trek de caravan een paar centimeter mee. Als de caravan en auto in één lijn staan kun je het nog eens proberen.
 • Het neuswiel is helemaal uitgedraaid maar toch krijg je hem niet van de trekhaak af? Grote kans dat je hem juist te hoog hebt gedraaid. Draai via de hendel het neuswiel iets lager zodat hij maar nét hoger is dan de trekhaak. Dit is echt voldoende om hem eraf te halen.

Wil je liever zien hoe wij het doen? In deze video tonen we je stap voor stap hoe je caravan Nancy veilig loshaalt van de auto. Bekijk de video:

Wat maakt Caravan studio uniek?

Bij Caravan studio zien we dat kamperen steeds populairder wordt. Onze gepimpte caravans bieden een unieke vakantie-ervaring en geven je een wow-gevoel. Ze zijn van alle gemakken voorzien, inclusief alle decoratie voor nog meer gezelligheid. Ook krijg je uitgebreide instructies en video's zodat er niets mis kan gaan en jij echt relaxed van je vakantie kunt genieten.

Gepimpte caravans

We geven elke caravan een unieke make-over op maat. Met liefde. Zodat elke caravan een eigen persoonlijkheid en charme krijgt.

Volledig uitgerust

Onze caravans zijn altijd volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een fijn verblijf.

Ook voor beginners

We zorgen ervoor dat iedereen veilig de weg op kan met onze uitgebreide uitleg, handige documenten en instructievideo's.

Persoonlijke service

Bij Caravan studio behandelen we niet alleen elke caravan, maar ook elke klant als familie. We staan je met alle liefde te woord.

Milieubewust

We zijn toegewijd aan duurzaamheid en gebruiken milieuvriendelijke materialen en processen in al onze activiteiten.

Betaalbaar

We geloven dat iedereen het recht heeft om te genieten van een géweldige vakantie in stijl. Daarom bieden we betaalbare huurprijzen en soms ook speciale aanbiedingen!

Reviews

We zijn natuurlijk enorm trots op onze caravans en daarom delen we graag ook alle reviews van onze klanten. Wil je ook een review achterlaten, plaats hem dan nu via onderstaande knoppen.